Реализирани проекти

Таблата „времянки“ биват няколко вида. Монофазни, трифазни и комбинирани. Те се поставят най-често на обекти, където все още няма открити партиди за ток от електроразпределителните дружества, затова се наричат „времянки“. В тях могат да се добавя различен брой монофазни както и трифазни контакти, и разнообразна автоматика като: контактори, прекъсвачи, бутон пуск-стоп, реле за време, фотоклетки, автоматика за управление на различни машини, подемници, кранове, телфери, асинхронни и синхронни двигатели, както и приемници за дистанционно управление.

 

Електроинсталацията е неизменна част от жилищното строителство. Важно е тя да бъде изпълнена професионално и с качествени материали. Ел инсталацията трябва да отговаря на стандарта на дадената държава, в случая  на БДС (Български държавен стандарт). Сечението и вида на кабелите трябва да бъде съобразено с натоварването върху кабела. Разпределителното табло трябва да бъде поставено на удобно и достъпно място. Инсталацията трябва да бъде разпределена на различни токови кръгове, на които е сметнат по отделно за всеки, максималния товар, на който ще работи. На всеки токов кръг се поставя АП (Автоматичен предпазител), който при възникване на късо съединение трябва да сработи. В таблото може да се постави различна автоматика, която да спомага за комфорта и безопасността на хората. Защита от пренапрежение: тя не е задължителна, но е препоръчителна, защото предпазва вашите уреди от токови удари. Освен това, токът сработва и при ниско напрежение, което също може да доведе до изгарянето на някой уред. ДТЗ (дефектнотокова защита): тази защита сработва при появата на напрежение между нула и земя. При направата на нова ел инсталация се използват трижилни кабели, които позволяват поставянето на ДТЗ.  

Представлява тип висяща лампа със здрав алуминиев корпус с вентилационни прорези, като при конвенционалните лъчисти нагреватели. S-куки за безопасно скъсяване или събиране и закрепване на излишни дължини. Заварена верига, предпазна решетка, превключвател. Поставя се над желаното от вас място за възпроизвеждане на необходимото количество топлина. Осигурява ви приятни изживявания на открити меса в студено време.

Подмяна на външни осветителни тела, поставяне на лед лампи и прожектори. Това се налага заради по-добрите показатели на лед лампите от старите осветителни тела. Предишните имаха по-слаба осветяемост, по- къс живот и не на последно място доста по-голямото потребление на електрическа електроенергия. Новите лед лампи са по-леки, имат доста по-добра осветяемост, по-дълъг живот на експлоатация и са в пъти по- икономични.

Това се налага, когато имате повече консуматори с ниска мощност и не искате да ползвате разклонители, в които да се спъвате и да газите в кабели на пода. Ние можем да ви осигурим комфорта, който заслужавате.
Монтаж, подмяна и ремонт на осветление в промишлени предприятия и търговски обекти.

Фотоволтаичната система съдържа слънчеви панели, съставени от слънчеви клетки от полупроводников материал, при който протича фотоволтаичен ефект. Процесът по природа е физикохимически, тъй като първият му етап е фотоелектричен ефект, след който протича електрохимичен процес, при който се генерира електрически ток. Енергията, генерирана с фотоволтаични системи отдавна се счита за чиста и възобновяема енергия. Самите фотоволтаични системи произвеждат DC напрежение и ток. Най-масовите фотоволтаични системи съдържат множество фотоволтаични панели и инвертор. 

Разпределителното табло (също електрическо табло) е електрическо устройство, част от електрическа инсталация, чрез която тя се разделя на обособени токови кръгове. Обикновено в разпределителните табла се монтират главен прекъсвач, предпазители или прекъсвачи за отделните токови кръгове, в съвременните табла – и диференциалнотокови защити, като тези елементи са обединени в обща огнеустойчива кутия.

Фасадното осветление е необходимо за осветяване на площите около сградите, за подчертаване на външните фасади и за по-добра видимост през нощта. Новите LED технологии позволяват с по-малко потребление на електричество да се получи в пъти по-добра осветеност на желаното от вас място.
Старите и повредени осветителни тела често биват заменени от нови и както всички сме се убедили не толкова качествени лампи.С напредването на техниката лампите могат да бъдат поправени и реставрирани.От лампи с нажежаема жица които както знаем не са никак икономични и харчат безумно много електроенергия, могат да бъдат обновени с лед лампи,които от своя страна са по-икономични те консумират от 5 до 8 пъти по-малко електроенергия.
 
Животът на светодиодните лампи е най-малко 10 пъти по-дълъг от този на обикновените лампи. При оптимална схемотехника на източниците за захранване, използване на качествени компоненти и осигуряване на подходящ топлинен режим, ресурсът на светодиодните системи за осветление при запазване на приемливи за общо осветление показатели може да достигне 36 – 72 хил. часа което средно е 50 пъти повече в сравнение с номиналния експлоатационен срок на лампите с нажежаема жичка с общо предназначениеи 4 до 16 пъти по-голям, отколкото при повечето луминесцентни лампи. Производителите на светодиоди, поради постоянното обновяване и усъвършенстване на продукцията, нямат възможност да я изпитват в реално време и затова посочват прогнозиран ресурс, използвайки специални методики, такива като TM-21 и IESNA LM-80 Големият експлоатационен срок в някои случаи на приложение играе решаваща роля. Така например, икономията от опростено обслужване и замяна на лампите в уличните осветлителни тела често надвишава икономията от електроенергия.

Елмакс Про предлага пълен набор от професионални електроуслуги в град Варна

Контакти

Последвайте ни

© Copyright 2020 Elmax Pro. All right reserved.

Елмакс Про предлага пълен набор от професионални електроуслуги в град Варна

Контакти

Social

© Copyright 2020 Elmax Pro. All right reserved.